Wynessa, a menedék
Üdv Vándor!

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always."

 Mindenkiben csata dúl (egyesekben akár háború is), de az már mindenkinek a saját döntése, hogy mennyit mutat meg belőle a külvilágnak. Ahogy az is, hogy hogy birkózik meg vele; egyesek állandóan maguk alatt vannak emiatt, mások egy magabiztosabb és boldogabb maszkot húznak fel.   Jelenleg egy fiatal felnőtt lány menedékében jársz, egy olyan lányéban, akinek a csatából való kiutat az írás és a blogolás jelenti. Régebben folyamatosan csapások értek, melyből a fantáziálás és az írás segített sokat, hogy erőt vegyek magamon és újra felálljak a porból. Volt olyan, hogy nem találtam a helyemet, nem tudtam ki a barátom és ki nem, de már érzem, vannak olyanok, akik lélekben velem vannak és fogják a hátamat, ha el akarnék dőlni.
 Pontosan ezek miatt az okok miatt született meg életem első személyes blogja, ahol rétegről rétegre beleáshatod magad a lelki világomba és lassan meg is ismerhetsz. 

 
Eseménykövető
Friss bejegyzések
2021.01.27. 13:33
2021.01.23. 18:15
2020.10.22. 23:15
Friss hozzászólások
 
Tájékoztató

Nyitás: 2019. 10. 27.
Zárás: Nem tervezett
Bloggerina: Anne D.
Design: Szissz & Linda, Anne edition + Krypteria
Téma: személyes, cikkek, sztorik
Elérhetőségek:

Közösségeim:

Az oldalon található tartalmak a szerkesztő (Anne) szellemi termékét képezik. Tehát másolni tilos. Bármiféle tartalmi (nem szerkezeti) egyezés más oldalakkal a véletlen műve. Ebből az egészből számomra semmilyen anyagi haszon nem származik!

 

 
Legfrissebb vetítés

 
Vándorok
Indulás: 2017-07-14
 

Hall

#1 - Kezdetek

2019.10.27. 12:35, Anne D.
avagy az oldal története és missziója

Sziasztok! Először is hivatalosan üdvözlök mindenkit az első személyes (avagy mindenes) blogomon, Wynessa Birodalmában.  
 
Aki nem ismerne - és szerintem sokan vannak így -, azok kedvéért egy rövid bemutatkozással kezdeném a bejegyzést: 2000-ben születtem D. T. Dieu Anh néven két vietnámi szülő második gyermekeként és egyetlen leányaként. A magyar ismerőseim általában Annának hívnak, de internetes közegben és majd a blogon is az Anne D. (mert találkoztam gp-n másik Anne-nal is) nevet fogom használni. 2014-ben nyitottam ki az első blogomat blogspoton egy blogregényemnek (Carmina története), majd nem sokkal később amikor megnyitottam gportalon a The Stories of Anne (annestories.gp) oldalamat, akkor a blogspotos oldalt töröltem és összevontam azzal, további egy blogregényt (Az emlékek útján) és short storykat írva rá. Azóta sajnos törölve lett, mert egy idő után feleslegesnek éreztem; nem nagyon jött már az ihlet és nem is nagyon olvasták. Utána szerintem nem is nagyon volt blogom - inkább szerepen éltem ki magam -, egészen mostanáig. Remélem Wynessában megtalálhatom önmagam és kiélhetem az írás iránti vágyaimat, miközben újra kiismerem a blogolási stílusomat veletek. :3
 
***
 
Na de most következzen egy kis beszámoló a bloggal kapcsolatban:
 
1. Miért jött létre az oldal és miről fog szólni?
Már régebben is érdekelt a blogolás, csak valószínüleg egy elég szűk témát (blogregényes-történetes) választottam anno, ezért amikor nem jött az ihlet, akkor nem tudtam miről posztolni. Most viszont ez egy személyesebb jellegű lesz, ahol mindenfélét leírhatok amihez épp kedvem van. Legyen szó egyetemi élményekről, hobbikról, ajánlókról, élményekről és egyéb olyanról ami kikívánkozik belőlem. Azt vettem észre, hogy írásban mindig is könnyebben ki tudtam fejezni magam, mint szóban/személyesen és valahogy ki akartam adni magamból az engem érintő hatásokat. Például mivel kevés barátom van, ezért előfordul, hogy nem találok beszélgetőtársat, de muszáj lenne elmesélnem valamit valakinek. Nos ezeket le tervezem írni, megfelelő határokon belül maradva. Vagy ha bánt valami az emberekben, a társadalomban, az életben, akkor valószínüleg arról is születni fog majd bejegyzés egyfajta társadalomkritika formájában. 
 
2. Vezess körbe az oldalon!
Amint feljössz az oldalra, a “Hall” nevű blog modulban találod magad, ahol majd olvashatóak lesznek a bejegyzéseim. Az itt található posztok mindig két részből fognak állni, egy bevezetőből és a lényegből, amit a bővebben gombra kattintva el is fogsz majd érni. 
Bal oldalon az “Üdv Vándor!” modulban található az üdvözlő szöveg, a vendégkönyv, a hirdetőkönyv és navigáció. A vendégkönyv azért jött létre, hogy ha bármilyen hosszabb mondandód lenne, ami chatben nem fér ki, de mégsem annyira privát, akkor oda is írhatod. A hirdetőkönyvbe pedig bármilyen oldal jöhet, de csak egyszer.
A navigáció a következő részekből áll: Lady of Wynessa, Dear diary…, Allies, Living room. 
A “Lady of Wynessa” modulban minden olyasmit megtalálsz, ami rólam szól. A bemutatkozó szövegem mellett pár érdekesség is található rólam, amit az egyik legfőbb hobbim leírásával egészítettem ki, a szerepjátékkal. 
A “Dear diary…” modul az oldal tartalomjegyzéke, ahol megtalálod listázva az eddigi összes (rövid) történetem, bejegyzésem és a posztokban használt tageket. 
“Allies” modul két részből áll. A felső részben találhatóak az általam olvasott blogok vagy ismerős bloggerek oldalai. Az alsó részben pedig a csere rész található, ahova kérésre szinte bárki kikerülhet, aki igényesebb oldalt vezet. (kéréseket a Vendégkönyvbe, Chatben várom)
“Living room” pedig egyszerűen a chat rész, ahova mehetnek a rövidebb üzenetek, cserekérések és egyéb beszélgetések. 
Bal oldalon található még a “Tájékoztató” modul, ahol mindenféle oldalinfó és privát elérhetőség fel van tüntetve. A jövőben az általam vezetett további oldalakat is itt fogom feltüntetni. Illetve innen el is érheted az oldal összes dizijét is névvel, aktív időszakkal és rövid leírásokkal ellátva. 
A “Legfrissebb vetítésben” a youtube csatornámra feltöltött legfrissebb videókat fogjátok mindig látni. Esetleg ha részt veszek collabokban, akkor azok a videók is kikerülhetnek oda. 
Végül pedig a “Vándorok” modulban egy statisztikát láthatsz az oldal látogatottságáról.
 
3. Miért pont G-Portálon van a blog?
Ez eléggé vicces történet, de amikor még elkezdtem blogolni, akkor még egyáltalán nem szerettem a GP-t, sőt volt hogy csak azért nem olvastam el egy blogot, mert ezen a felületen volt. De miután elkezdtem itt ezen a felületen szerepezni (még anno a Cruel Island oldalon) és létrejött az első saját szerepem (Paix Terre), akkor jöttem rá, hogy ebből a felületből több mindent ki tudnék hozni, mint például a blogspotból. Azóta kb. 5 év telt el és csupán megszokásból, illetve a gp-s dizájnbeli tapasztalat miatt döntöttem a platform mellett.
 
4. Honnan jött a Wynessa név? Mesélj egy kicsit róla!
A Wynessa az eredetileg egy blogregény ötletemben (Story of Wynessa) egy hely neve, amit a főszereplő hoz létre eléggé bonyult mágiával a képzelete alapján. Később egy menedék lett volna számára, ahova bármikor mehet, amikor csalódik a világban. Maga a szó, viszont eléggé random jött. Akkoriban eléggé mániám volt a sztorijaimban saját helyeket (is) felhasználni - ilyenek voltak még a Paix Terre, Temere, Skyria, Anarov vagy Extriton -, és akkor amikor kerestem egy nevet a képzeletbeli Birodalomnak, akkor a Wynessa hangzott a legjobban. Két éve pedig amikor létrehoztam az oldalt, akkor úgy gondoltam hogy Wynessa pont megfelelő szimbóluma lehet a blogomnak, hiszen ugyanolyan funkciója van/lesz, mint a főszereplőm által létrehozott helynek.
 
5. Van a dizinek valami története?
A dizi alapja igazából még a fent említett blogregényemhez  készült, csak amikor rájöttem hogy abból nem lesz semmi és eldöntöttem hogy személyes blogom lesz, akkor elkezdtem átalakítani egy kicsit. Az oldal fő színe kék lett, ami az egyik kedvenc színem. Az oldalmodul alsó rétege és a főmodul alsó sávjában a textúra az még a Story of Wynessa blogregényhez tervezett wattpad könyvborító alapja. A fejlécben a kép pedig a The Magicians sorozatból Filloryt ábrázolja, mert Wynessát Fillory ihlette a legnagyobb mértékben. 
 
(Források: a főkép kereséséhez a Google képkeresőjét használtam, amúgy pedig a The Magicians sorozatból származik)
 
Ennyi lettem volna így kezdésnek, majd várlak vissza a következő cikkemmel. Addig pedig ha lenne bármi kérdésetek vagy kérésetek, akkor nyugodtan támadjatok le chatben, vendégkönyvben vagy privátban. 
 
1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2019.11.03. 07:34
Franciska

Szia! :)

Na, örülök, hogy visszatértél, bár eddig nem ismertem az oldalad, de ez a frappáns első bejegyzés után kíváncsi vagyok, miket fogsz még hozni :3

Igen, a blogregényes oldalak nagy rákfenéje, hogy ha nincs ihlet, idő írni, vagy olyan a csillagok állása, hogy épp nem jönnek a szavak, akkor kicsit el tud punnyadni a dolog. Nekem ilyenkor néha segítenek az írós játékok, kihívások. Emlékeztetnek, miért is csinálom, és mégis produkálok valami aktivitást a blogon, ami nem is tér el annyira a fő témától :D

Remélem, történeteid is hamarosan olvashatjuk :)

Sok sikert, hogy újra benépesítsd gondolatokkal ezt a kis menedéket :3

A cserét köszönöm, rögtön kiteszlek én is! <3

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások