Wynessa, a menedék
Üdv Vándor!

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always."

 Mindenkiben csata dúl (egyesekben akár háború is), de az már mindenkinek a saját döntése, hogy mennyit mutat meg belőle a külvilágnak. Ahogy az is, hogy hogy birkózik meg vele; egyesek állandóan maguk alatt vannak emiatt, mások egy magabiztosabb és boldogabb maszkot húznak fel.   Jelenleg egy fiatal felnőtt lány menedékében jársz, egy olyan lányéban, akinek a csatából való kiutat az írás és a blogolás jelenti. Régebben folyamatosan csapások értek, melyből a fantáziálás és az írás segített sokat, hogy erőt vegyek magamon és újra felálljak a porból. Volt olyan, hogy nem találtam a helyemet, nem tudtam ki a barátom és ki nem, de már érzem, vannak olyanok, akik lélekben velem vannak és fogják a hátamat, ha el akarnék dőlni.
 Pontosan ezek miatt az okok miatt született meg életem első személyes blogja, ahol rétegről rétegre beleáshatod magad a lelki világomba és lassan meg is ismerhetsz. 

 
Eseménykövető
Friss bejegyzések
2021.01.27. 13:33
2021.01.23. 18:15
2020.10.22. 23:15
Friss hozzászólások
 
Tájékoztató

Nyitás: 2019. 10. 27.
Zárás: Nem tervezett
Bloggerina: Anne D.
Design: Szissz & Linda, Anne edition + Krypteria
Téma: személyes, cikkek, sztorik
Elérhetőségek:

Közösségeim:

Az oldalon található tartalmak a szerkesztő (Anne) szellemi termékét képezik. Tehát másolni tilos. Bármiféle tartalmi (nem szerkezeti) egyezés más oldalakkal a véletlen műve. Ebből az egészből számomra semmilyen anyagi haszon nem származik!

 

 
Legfrissebb vetítés

 
Vándorok
Indulás: 2017-07-14
 

Hall

#5 - Sorozatajánló szerda: The Magicians

2020.03.11. 22:53, Anne D.
Címkék: sorozat ajánló
avagy Quentin Coldwater mágikus útja Fillory felé és vissza

A bemutatkozási részleg érdekességek részében megemlítettem, hogy sorozatmániás vagyok és 100+ sorozatot láttam már életem során. Szóval arra gondoltam, hogy mi lenne ha én is írnék ajánlókat az általam nézett sorozatokból, a legérdekesebbekkel kezdve. Így született meg a "Sorozatajánló szerda" nevű cikksorozat, ami ha nem is mindig fog jönni új résszel, szerdánként lesznek. Ezt az egészet pedig mi mással indíthatnám, mint azzal ami ihlette anno Wynessa történetét. 
Szóval katt a bővebbenre és olvasd el a saját véleménnyel fűszerezett ajánlómat a The Magicians sorozatról. 
 
A The Magicians az egy amerikai fantasy sorozat, ami 2015. december 16-án indult a Syfy csatornán Lev Grossman trilógiája alapján. A sorozat Quentin Coldwater és barátainak kalandos életét követi végig. Jelenleg az 5. és egyben utolsó évadnál tart és mindegyik évad 13 epizódos. Ezek az epizódok mind 41-52 perc között mozognak. 
Az első évadban inkább a szereplők és az alapsztori megismerésén van a hangsúly. Tehát Quentin megérkezik a Brakebills Egyetemre, ahol megismerkedik Alice-szel, Pennyvel, Margoval és Eliottal. Aztán miközben ott szövögetik a barátságukat, az egymással való kapcsolatukat és tanulnak, a mágikus világból megjelenik a főgonosz. Közben Julia - Quentin gyerekkori barátja, akit nem vettek fel a Brakebillsre - saját maga próbálja kiismerni a mágia rejtelmeit. A második évad fő problémája, hogy a mágia haldoklik és lassan ki is fogynak belőle. Miután a szereplők Fillory mágikus királyságának királyai és királynői lesznek, az a feladatuk hogy megmentsék a mágiát, miközben az első évad gonoszával is foglalkozniuk kell. Közben Julia bosszúhadjáratba kezd a gonosz istenség ellen, aki megtámadta. A harmadik évadra kiderül, hogy a mágia már ki is halt és a szereplők azt a küldetést kapják, hogy meg kell keresniük hét mágikus kulcsot, hogy visszaállítsák a mágiát. Közben Eliot és Margo Filloryban marad és az ottani belpolitikai kihívásokkal küzd. A negyedik évad legnagyobb ellensége a Könyvtár és az Eliotot megszálló gonosz, szóval a legyőzésükre szerveznek küldetéseket. Az ötödik évad problémája pedig látszólag az, hogy túl sok mágia van és a Dark King történetszállal is foglalkozik. 
 
Főbb szereplők:
 
Quentin Coldwater (Jason Ralph)
A történetünk legfőbb szereplője, akinek az életével indul a sorozat. Quentin számomra mindig is semleges volt. Volt hogy kicsit megkedveltem, de mindig is úgy tekintettem rá, mint egy főszereplőre a sok közül. Ennek ellenére szerintem Jason egész jól alakította a szerepét és Hale-lel együtt remek párost alkottak. Főleg a negyedik évadban nőtt a szívemhez.
 
Julia Ogden Wicker (Stella Maeve)
Quentin gyerekkori barátja, akit nem vettek fel Brakebillsre. Ő volt az egyik legérdekesebb karakter és imádtam nézni, ahogy felfedezi a saját útját egy ideig Quentinék nélkül. Az általa behozott történetszálak mindig is érdekesebbek voltak a többi szereplő által követettnél. A Reynardos szál volt a legdurvább és az istennős a kedvencem. Stella pedig szerintem majdnem tökéletes választás volt hozzá. 
 
Alice Quinn (Olivia Taylor Dudley)
Ő volt eleinte a kedvenc női karakterem, mert őt éreztem hozzám személyiségileg a legközelebbinek. Amikor már az első részben megjelenik, akkor egy tehetséges és félénk leányzót ismertem meg benne (egyesek stréber lánynak is tituálhatták). Viszont amikor bejött a Niffines szál, akkor kezdtem egy kicsit megutálni, mert akkor már inkább teher volt a többi szereplő hátán. Utána pedig már nem térhetett vissza a régi félénk énjéhez és megszállottja lett annak, hogy elérje azt a tökéletességet, amilyen volt Niffinként. Akkor kezdtem újra megszeretni, amikor rájöttem, hogy én is átéltem egy hasonló érzelmi- és lelkiállapot változást.
 
Eliot Waugh (Hale Appleman)
Ő volt az első szereplő, akivel Quentin találkozik a Brakebills Egyetemen és aki körbevezeti. Bár volt hogy nem kedveltem, összességében elmondhatom, hogy mindig is imádtam a beszólásait. Bár eleinte azt az érzést keltette, hogy ő a boldog menő srác, aki egy közösség közepe és minden buliban benne van, később rájöttem, hogy ez nem egészen így van. Ahogy jobban megismertem rájöttem, hogy ő igazából egy érzékeny lélek, aki jó sok fájdalmat és sötétséget hordoz magában, amit a bulizással és orgiákkal próbál elnyomni. Így miután rájöttem hogy együtt tudok vele érezni és valamennyire magamra is emlékeztet, lassan ő lett az egyik kedvenc férfi karakterem. 
 
Margo Hanson (Summer Bishil)
Őt Eliot legjobb barátjaként ismerhetjük meg és bár a kissé queen bee stílusa miatt eleinte kicsit sem kedveltem, a végére az egyik kedvenc női karakterem lett. Elég "tökös" személyiség, aki nem fél kimondani a véléményét és nem fél szembe szállni az ellenségeivel, hogy megvédje a szeretteit. Valamennyire feminista is és nem fél bebizonyítani, hogy erős nők igen is léteznek. Az ő beszólásai is eléggé ikonikusak. 
 
William "Penny" Adiyodi (Arjun Gupta)
Mikor Penny először jelent meg, akkor a sorozat írói elhitették velünk, hogy ő a Brakebills forrófejű rosszfiúja, akit szinte mindennel fel lehet idegesíteni. Ez főleg akkor jelentkezett, amikor csak azért esett neki Quentinnek, mert a képességei miatt folyamatosan azt kellett hallgatni, ahogy Quentin a fejében Taylor Swiftet énekel. Később viszont megismerhetjük a törődő oldalát is, csak hát nem éppen egy pozitív személyiség. Alapjáraton pesszimistán látja a világot és magányos farkas jellemként nem szereti, ha valaki az ő felelőssége. Legfőképpen pedig nincs türelme a marhaságokhoz. 
 
Kady Orloff-Diaz (Jade Tailor)
Bár őt Penny mellett ismerhettük meg a Brakebills falai között, igazából akkor vált érdekes karakterré, amikor Julia mellé került. Miután kirúgják a Brakebillsről, visszatér a gyökereihez a Hedge-ekhez és ott ismerkedik meg Juliával. Később a lány legjobb barátnője lesz és még a Reynardos történetszálba is közösen keverednek bele. Őt erős női karakternek ismertem meg, aki nem retten el semmitől és akkor is véghez viszi a terveit, ha tudatában van a veszélyeknek. Ugyanakkor a régi sérelmei miatt távolságtartó is az emberekkel és nehezen enged közel magához másokat. 
 
Henry Fogg (Rick Worthy)
Fogg a Brakebills dékánja, aki sokszor belefolyik a diákjai ügyéibe és ha tud, akkor szívesen segít is nekik. Amellett, hogy a főszereplőinkkel szinte barátságot is kötött, az egyetem már olyan számára, mintha az otthona lenne és annyira törődik a diákjai jólétéért, mintha a saját gyerekei lennének. Ezen kívül nem sokkal azután, hogy Julia visszacsatlakozott a főszálba, Fogg egyfajta mentor lett számára, mert mint kiderült, a mágia ugyanazon ágazatához van tehetségük. 
 
Fen (Brittany Curran)
Fen Filloryban nevelkedett egy kés- és kardkészítő családban és már nagyon fiatalon tudta, hogy egy még ismeretlen királynak ígérték feleségül. Emiatt tinédzser korában lázadt is. Aztán végül Eliot lett az a bizonyos király, szóval körülbelül főszereplőink Filloryba érkezése napján házasságot is kötött a férfival. Utána a házasságuk nem volt zökkenőmentes és nem is alakult ki közöttük kifejezetten nagy szerelem, de lassan összebarátkozott a támogató feleség szerepével és a társaság közeli barátja és egyben szövetségesévé vált. Bár bátor karakter, aki nem riad meg könnyen semmitől és a szúró-, vágófegyverekhez is remekül ért, eléggé naiv személyiség is egyben, aki még sok mindent nem tud a világról. (annyira, hogy egyszer valaki meg is jegyezte, hogy úgy viselkedik, mint egy általános iskolás kislány)
 
Josh Hoberman (Trevor Einhorn)
Joshról nem igazán lehetett tudni semmit azon kívül, hogy az eltűnt évfolyam egyik tagja volt. Miután főszereplőink rátaláltak, azóta ő is támogató taggá vált. Viszont azon kívül, hogy vicces és kedves karakternek tartom, nem igazán alakult ki róla a véleményem. 
 
Kedvenc karakter:
  • női: Egy ideig Alice Quinn volt, de most nem tudnék választani, mert mindenkit szeretek
  • férfi: William "Penny" Adiyodi vagy Eliot Waugh, nem tudok dönteni kettejük között
Kedvenc párosok: Quentin&Eliot (shipként), Quentin&Alice (shipként), Quentin&Julia (barátként), Quentin&Penny (barátként), Penny&Kady (barátként), Penny23&Julia (shipként), Eliot&Fen&Margo (barátként), Julia&Kady (barátként)
Utált karakter(ek): Senkit sem utálok, legalábbis hosszabb időre. Mindig az volt, hogy amikor kezdtem megszeretni egy karaktert, akkor megutáltatták velem. Aztán amikor úgy voltam, hogy akkor őt nem szeretem, akkor megmutatták hogy van jó oldala is a karakternek.
Számomra ikonikus pillanat: Több is volt, de ami mostanra nagyon megmaradt az a 4x13 teljes második része
 
TV Time kompatibilitás: 81% (az app szerint ennyire felel meg az ízlésemnek)
Imdb értékelés: 7.6/10
Saját értékelés: 8.5/10
Bár voltak gyenge pillanatai, összességében nagyon meg tudott fogni. Egyből észrevettem benne a hatalmas fantáziát és meg is ihletett anno egy saját történetre is. Legfőképpen annak ajánlom, aki ugyanannyira szereti az urban- és a high fantasyt, a modern és a régiesebb világot és az explicitebb jelenetektől sem riad vissza. 
 
Hol tudod nézni? Angol felirattal megtalálod europixhd.io-n. Magyar feliratot esetleg hosszupuskasub.com-on kereshetsz hozzá, de mivel angol felirattal néztem, ezért nem tudom hogy van-e fent magyar felirat. Esetleg ha van SorozatBarát fiókod, akkor ott biztos van fent magyarul. 
 
(Források: Fandom, Wikipédia, képek kereséséhez a Google képkeresőjét használtam)
 
Köszönöm, ha eljutottatok idáig, majd a következő bejegyzésemmel és a különböző történeteimmel várlak titeket vissza! 

 

Még nincs hozzászólás.