Wynessa, a menedék
Üdv Vándor!

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always."

 Mindenkiben csata dúl (egyesekben akár háború is), de az már mindenkinek a saját döntése, hogy mennyit mutat meg belőle a külvilágnak. Ahogy az is, hogy hogy birkózik meg vele; egyesek állandóan maguk alatt vannak emiatt, mások egy magabiztosabb és boldogabb maszkot húznak fel.   Jelenleg egy fiatal felnőtt lány menedékében jársz, egy olyan lányéban, akinek a csatából való kiutat az írás és a blogolás jelenti. Régebben folyamatosan csapások értek, melyből a fantáziálás és az írás segített sokat, hogy erőt vegyek magamon és újra felálljak a porból. Volt olyan, hogy nem találtam a helyemet, nem tudtam ki a barátom és ki nem, de már érzem, vannak olyanok, akik lélekben velem vannak és fogják a hátamat, ha el akarnék dőlni.
 Pontosan ezek miatt az okok miatt született meg életem első személyes blogja, ahol rétegről rétegre beleáshatod magad a lelki világomba és lassan meg is ismerhetsz. 

 
Eseménykövető
Friss bejegyzések
2021.01.27. 13:33
2021.01.23. 18:15
2020.10.22. 23:15
Friss hozzászólások
 
Tájékoztató

Nyitás: 2019. 10. 27.
Zárás: Nem tervezett
Bloggerina: Anne D.
Design: Szissz & Linda, Anne edition + Krypteria
Téma: személyes, cikkek, sztorik
Elérhetőségek:

Közösségeim:

Az oldalon található tartalmak a szerkesztő (Anne) szellemi termékét képezik. Tehát másolni tilos. Bármiféle tartalmi (nem szerkezeti) egyezés más oldalakkal a véletlen műve. Ebből az egészből számomra semmilyen anyagi haszon nem származik!

 

 
Legfrissebb vetítés

 
Vándorok
Indulás: 2017-07-14
 

Hall

#2 - 13 halloweeni kérdés

2019.10.31. 19:36, Anne D.
avagy a 2019-es halloweeni tagem

Mielőtt rátérnék a bejegyzés témájára, szeretném megemlíteni, hogy tegnap kikerült bal oldalra az "Eseménykövető" modul, ami csupán azt a célt szolgálja hogy átláthatóbb legyen az oldal. Meg ha az ember csak egy fél pillanatra nézett csak fel az oldalra, akkor is képben legyen a legfrissebb aktivitásokkal. Illetve az "Allies" modul is frissült közben az általam követett oldalak terén. 
 
Nos ma október 31-e van, azaz Halloween. Mindenképpen szerettem volna valamilyen formában megemlékezni róla, csak mivel ezen a héten volt a zárthelyi (zh) időszakom - amikor így jobb egymáshoz tömörülnek az időpontok -, ezért nem igazán volt időm ezen gondolkodni. Szóval amikor ma délután számvitel zh után hazajöttem, ránéztem a Blogzaholic oldalra és rátaláltam erre a tagre, akkor gondoltam idén ezzel a taggel hagyok nyomot az ünnepnek. 
 
1. Játszottál már valaha Szellemtáblával?
Bár egy csomó sorozatban láttam már, ahogy a szereplők játszanak vele, nekem még nem volt szerencsém hozzá.  
 
2. Eltöltenél egy éjszakát egy elhagyatott kastélyban/elmegyógyintézetben?
Persze, miért ne? Ha egyedül lennék, akkor inkább amit paráznék, hátha valami rossz alak is arra jár. Ha pedig barátokkal mennék, akkor meg eléggé jó móka lenne. Mármint ha félnénk is közben, akkor utólag azon röhögnénk, hogy mennyire paráztunk. 
 
3. Történt már veled bármiféle paranormális dolog?
Biztos volt már néhány, de csak egyre emlékszem. Szóval az történt, hogy talán a 13. szülinapom előtt egy barátnőm ajánlotta "A kör" (The Ring) című horror filmet és napokig a történetéről áradozott a lány. Utána a szülinapi bulimon, amikor este beszélgettünk, akkor folyamatosan hivogatott egy privát szám, aki vagy letette mielőtt felvehettem volna a telefont vagy pedig ha fel is vettem, bele sem szólt. Végül annyira elkezdtünk parázni, hogy félre kellett tennem a mobilom egy olyan helyre, ahol nem látom és nem is hallom. 
 
4. Babonás vagy? Ha igen, mi az, amiben hiszel?
Egyáltalán nem vagyok babonás és néha azt sem tudom hova tenni, aki babonássága miatt kerül valamit. Még a péntek 13 se mindig hoz lázba. Persze ismerősökkel beszélgetve néha felmerül az a "Fuuu, már megint péntek 13 lesz" vagy "Ő tényleg péntek 13-án született?" beszélgetés, de így személyesen nem nagyon hiszek benne. 
 
5. Játszottad valaha a Bloody Mary-t?
Nem, valahogy ez is kimaradt az életemből
 
6. Van kedvenc horror vagy Halloween témájú dalod?
Nincs kifejezetten kedvenc Haloween témájú dalom, de most hirtelen a Salem sorozat nyitózenéje jutott eszembe. 
 
7. Hiszel a démonokban és/vagy az ördögben? (akár mindkettőben)
Nem hiszek bennük, de azt se tagadom, hogy létezhetnek. 
 
8. Mennyi idős voltál, mikor az első horror filmet láttad és mi volt az?
Szerintem a fent említett "A Kör" volt az első, amikor először közöm volt a horror filmekhez. Bár azóta se néztem végig, mert valamiért félbehagytam és csak most jutott eszembe újra, ahogy megláttam a kérdést. 
 
9. Szerinted hogyan kell kinéznie egy halloweeni jelmeznek, bulinak?
Szerintem egy halloweeni jelmez lehet többféle jellegű. Elsősorban jó, ha ijesztő vagy természetfelettinek öltözik be, de szerintem az se baj ha a jelmeze az inkább farsangi jellegű. Meg nem is feltétlenül kell egy komplett jelmez, mert sminkkel és hétköznapi ruhákkal is meg lehet oldani egy ilyesmit. Buliról pedig nem nagyon tudok nyilatkozni, de véleményem szerint az is többféle lehet. 
 
10. Mi az, amitől a legjobban félsz?
Hát igazából a haláltól és mindenhez ami közvetlen ahhoz vezethet. Konkrét alakoktól pedig csak akkor ha nagyon durva elváltozásaik vannak (főleg a szemüknél)
 
11. Melyik a kedvenc fantázia lényed (pl. vámpír, zombi, vérfarkas…stb)?
Valószínűleg a succubus, de igazából nem tudom hogy miért. Ezen kívül főleg régebben vámpír és a boszorkány volt, amikor Az emlékek útján c. történetemet írtam. Illetve mivel a sárkány évében születtem, ezért vele is tudok azonosulni. 
 
12. Ha egy töklámpás fénye mellett találkozhatnál bárkivel (akárkivel, élő, holt, kitalált figura), ki lenne az? Miért?
Talán Sabrina Spellman-nel a CAoS sorozatból, mert amikor néztem a sorozatot akkor tökre halloweeni vibe-ja volt az egésznek és a lány stílusának is és biztos jó móka lenne vele ünnepelni a halloweent. 
 
13. Mit gondolsz arról, miszerint kis hazánkban nem halloween van, hanem mindenszentek? Meséld el nekünk te, hogyan vélekedsz erről az állandó, minden évben előforduló vitatémáról.
Még régebben több cikket is olvastam ezzel a témával kapcsolatban és igazából nincs nagyon kitűnő véleményem a dologról. Szerintem a halloween, a mindenszentek teljesen megférhet egymás mellett. Csak igazából mivel hazánkban a keresztény kultúra miatt eredetileg nem volt halloween, ezért inkább a fiatalabb korosztály körében népszerű a külföldi hatás hatására. Az idősebb korosztály pedig a gyerekük vagy éppen unokájuk miatt kezdi el ünnepelni a halloweent. 
 
(Források: a főképet a Pinteresten találtam)
 
Ha esetleg ti is kitöltöttétek már ezt a kérdéssort vagy közben megjött a kedvetek hozzá, akkor nyugodtan linkeljétek be a hozzászólás részlegbe a válaszaitokat.

 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2019.11.01. 11:32
Anne D.
Ninaa:

Köszi a dícséretért ♥ Nekem volt öröm kitölteni, mert a kérdések is érdekesek voltak :3 

A CAoS második évadát én angol felirattal néztem végig még régebben. Mondjuk én vagyok is olyan szinten, hogy alapból nem kéne felirat, csak ha van olyan jelenet ahol túl sok a zaj vagy nem érthetően mondanak valamit, akkor ne kelljen visszatekerni, hanem ott a felirat. :D

 

Idézet
2019.11.01. 10:17
Ninaa

Szió.
Itt is köszönöm, köszönjük, hogy kitöltötted a taget :3

Jajj a Kör :D Az nálam is mindig megvolt. :3 A szellemtáblát én sem próbáltam még sajnos, de a Bloody Maryt asszem igen, de semmi. Lehet nem éltem bele magam annyira, mint kellene ^^"

A CAoS az tényleg brutál jó sorozat, nálam a második évad jön, csak kár, hogy feliratos, így nincs mindig kedvem hozzá.

A válaszaid amúgy nagyon érdekesek lettek. Öröm volt olvasni ♥

Puszi,
Ninaa

 

 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások