Wynessa, a menedék
Üdv Vándor!

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always."

 Mindenkiben csata dúl (egyesekben akár háború is), de az már mindenkinek a saját döntése, hogy mennyit mutat meg belőle a külvilágnak. Ahogy az is, hogy hogy birkózik meg vele; egyesek állandóan maguk alatt vannak emiatt, mások egy magabiztosabb és boldogabb maszkot húznak fel.   Jelenleg egy fiatal felnőtt lány menedékében jársz, egy olyan lányéban, akinek a csatából való kiutat az írás és a blogolás jelenti. Régebben folyamatosan csapások értek, melyből a fantáziálás és az írás segített sokat, hogy erőt vegyek magamon és újra felálljak a porból. Volt olyan, hogy nem találtam a helyemet, nem tudtam ki a barátom és ki nem, de már érzem, vannak olyanok, akik lélekben velem vannak és fogják a hátamat, ha el akarnék dőlni.
 Pontosan ezek miatt az okok miatt született meg életem első személyes blogja, ahol rétegről rétegre beleáshatod magad a lelki világomba és lassan meg is ismerhetsz. 

 
Eseménykövető
Friss bejegyzések
2021.01.27. 13:33
2021.01.23. 18:15
2020.10.22. 23:15
Friss hozzászólások
 
Tájékoztató

Nyitás: 2019. 10. 27.
Zárás: Nem tervezett
Bloggerina: Anne D.
Design: Szissz & Linda, Anne edition + Krypteria
Téma: személyes, cikkek, sztorik
Elérhetőségek:

Közösségeim:

Az oldalon található tartalmak a szerkesztő (Anne) szellemi termékét képezik. Tehát másolni tilos. Bármiféle tartalmi (nem szerkezeti) egyezés más oldalakkal a véletlen műve. Ebből az egészből számomra semmilyen anyagi haszon nem származik!

 

 
Legfrissebb vetítés

 
Vándorok
Indulás: 2017-07-14
 

Hall

#4 - Decemberi összegző kérdéssor

2019.12.31. 23:59, Anne D.
avagy 2019 utolsó bejegyzése

Mível amíg nem tudtam posztolni, addig két karácsonyi/év végi témájú kérdőív is született a blogzaholic közösségen belül, ezért most úgy döntöttem, hogy Szilveszter estéjén egyszerre posztolom ki mindkettőt. Az előbbit Andrea készítette, míg az utóbbi a blogzaholic szerkesztőségének kezdeményezése. A 31 napos kihívásra jó lett volna, ha minden kérdésre külön bejegyzésben válaszoltam volna, csak egyrészt nem lett volna időm rá a zh időszak közepette, másrészt pedig nem tudtam volna olyan hosszú válaszokat adni, hogy az kitöltsön egy bejegyzést. Így ezt rövidített formában tudom le most. 

1. Melyik a legemlékezetesebb karácsonyod? 
Nincs ilyen, mert igazából az összesben volt valami emlékezetes. Talán azt emelhetem ki, amikor kisgyerekként még elhittem, hogy Jézuska hoz mindent és együtt énekeltünk klasszikus karácsonyi dalokat a fa mellett. (mint a Mennyből az angyal vagy a Kis karácsony, nagy karácsony). Illetve talán az egyetemi Gólyakarácsonyom, amit talán pont azért hozok fel sokszor, mert akkor olyan jól éreztem magam, hogy annak a végére már nem is nagyon emlékszem.
 
2. Írd le Neked mit jelent a Karácsony:  
Család és baráti összejövetelt, amit evéssel és hosszas beszélgetéssel töltünk. Illetve közös karácsonyfa díszítés, mely mellé néha odakerül a szaloncukor is. Ezen mivel gyakran meglátogatom a régi bébiszitterem, ezért őáltala egy új süti sütési hullámot is tapasztalok.
 
3. Illeszd be, a kedvenc Karácsonyi zenédet.
Nincsen egy fő kedvencem, szóval azokat sorolnám fel, amelyek valamennyire tetszenek:
+1, amit egyszer anno osztálykarácsonykor hallgattunk: Enya - Only Time
 
4. Mi lenne az álomajándékod?
Ha ajándékokról van szó, akkor az utóbbi időben már nem tárgyi dolgokban gondolkozok, hanem inkább élményekben. Szóval valószínüleg egy körutazás azokkal az emberekkel, akik a legközelebb állnak hozzám, de bármilyen egyéb közös tevékenység lehet, ami később emlékezetes lehet. 
 
5. Illeszd be a posztnál látható képet, és írj pár jókívánságot blogger társaidnak. 
A képet fentebb találhatjátok. A blogzaholicos közösségnek köszönöm, hogy befogadtak és megismerhettem őket és a munkásságukat. Boldog karácsonyt és sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánok mindenkinek! Jó szórakozást minden bulihoz és “találkozunk” a következő évtizedben.
 
 
1. Advent első napja, hogyan és mivel készülsz erre és a további vasárnapjaira?
Hát ez a kérdés az első tökéletes példája a “nem tudok válaszolni” problémának, mert nem szoktam tartani az adventet. 
 
2. Így néz ki a szobám/lakásom téli köntösben
Mivel a úgy alakult, hogy a szobám az egyben a nappali is, ezért általában ott állítjuk fel a karácsonyfát és oda is pakoljuk a kapott ajándékokat és ha anyumnak virágmániája van, akkor azokat is. 
 
3. 10 dolog, amit szeretek a télben
Mivel én inkább nyárkedvelő teremtés vagyok, ezért nem tudnék ennyit felsorolni, csak néhányat:
 1. hófehér tájat, mert ha már tél van és hideg, akkor inkább havazzon, minthogy az eső essen
 2. karácsonyi dekorációk
 3. karácsonyi meghitt hangulat
 4. hogy ilyenkor tökéletesen kiélvezhetem a meleg italokat (tea, forró csoki, kávé, forralt bor, stb.) és amikor az ember szinte összefagy a hidegtől, akkor ezek életet lehelnek belénk.
4. Mi az a három dolog ami nélkül nincs december?
Az ünnepek, tehát karácsony és szilveszter és ezáltal az ajándékozások és az összejövetelek. Ezen kívül én mindig decemberhez kötöttem a havazást is, bár ez nem feltétlenül van mindig. Illetve tavaly óta számomra intenzív tanulást is jelent, zh-kra és vizsgákra készülve. 
 
5. Milyen élményeid vannak a téllel kapcsolatban?
Hát a legszignifikánsabb az az, hogy régebben sokkal kevésbé bírtam a hideget, szóval kifejezetten utáltam a telet. Persze szerettem a hógolyó csatákat és a hóember építést, de ezeket is maximum egy fél óráig bírtam és máris be akartam már menni a szabadból. 
 
6. Amikor még én is hittem a Mikulásban…
Hát emlékszem, hogy mekkora varázslatnak hittem, amikor este kiakasztottam a mikulás zoknit az ablakba és amikor felébredtem, akkor már ajándékot találtam benne. Aztán amikor elég idős lettem már ahhoz, hogy gyanakodjak, akkor egyszer csak úgy tettem, mintha alszok és láttam is, ahogy anyum odaoson az ablakhoz és belerakja az ajándékot. Illúzió máris le lett rombolva.
 
7. Kézzel készített ajándék tippek
Hát erre nem nagyon tudok válaszolni, mert nem nagyon szoktam saját készítésű ajándékot adni.
 
8. Kedvenc téli ruhadarabok
A lila kockás sálam.
 
9. Álmaim karácsonya: ajándékok, dekorációk, utazás
Erre a válasz tulajdonképpen ugyanaz, mint az álomajándékos kérdésre. 
 
10. Filmek az ünnepekre
Nem nagyon tudok kifejezetten ilyen filmeket, az egyetlen amit ismerek az a Reszkessetek betörők, amit bevallok, hogy még egyszer se láttam.
 
11. A legrosszabb és legjobb ajándékötletek
Én általában mindennek örülni szoktam, amit kapok, csak az a kérdés ilyenkor hogy mit mennyire. Ha valaki megpróbálja tudásának megfelelően a lehető legszemélyesebb ajándékot adni valakinek, akkor abból szerintem rossz nem sülhet ki. Maximum ha nem annyira tetszik vagy nem tudja hasznára fordítani az ajándékot, akkor átadja valaki másnak. 
 
12. Sportolás télen
Erről egész egyszerűen nem tudok nyilatkozni. 
 
13. Karácsonyi díszek, amik mindenféleképpen felkerülnek a fára
A csúcs, a gömbök és a négy különböző színű boa. Mivel valamelyik évben elromlott az égősorunk és valamiért nem akartunk venni újat, ezért azóta az elmaradt a karácsonyfáról. 
 
14. A legpazarabb téli ételek, sütemények, italok
Ritkán van alkalmam igazi magyar ünnepi kajához, de igyekszek mindent megenni. Szóval jelenleg ott tartok, hogy mindent kipróbálok, amiben nincsen mazsola és a bejgli se tartozik a kedvenceim közé. Illetve a halászlevet se szeretem annyira, ahogy a lencsét se eszem meg.
 
15. Családi szokások, hagyományok az ünnep közeledtével
Mi általában karácsony alkalmából tipikus ünnepi vietnámi kajákat szoktunk csinálni, mint a Nem vagy a Giò Xào. Illetve néha Phở levest is szoktunk csinálni és Giò lụa-t is szoktunk venni. Meg is szoktunk hívni az ünnepek alkalmából barátokat. Ezen kívül nincs nagyon semmi.
 
16. Karácsonyi vásárok, amiket meglátogattam vagy szívesen meglátogatnék
Nem igazán voltam még karácsonyi vásárokon és nem is kifejezetten vonzanak. 
 
17. Last minute ajándékötletek
Mivel soha sincsen rendes ajándék ötletem és valószínüleg én vagyok az, akinek szüksége lenne az erre a kérdésre adott válaszokra, ezért erre nincs ötletem. 
 
18. Legjobb karácsonyi zenék
A kedvenceimet a karácsonyi ajándékozás részben találjátok. 
 
19. Hogyan hat a társadalomra a karácsonyi készülődés?
Szerintem a mai világban a karácsony nem is arról szól, mint régebben. Amikor jön a karácsony vagy bármilyen olyan ünnep, amikor ajándékozás/vendégfogadás van, akkor az emberek megőrülnek és az ünnep inkább stresszeli az embereket, mint hogy pihentetne.
 
20. A hely, ahol tölteném a telet/karácsonyt
Hát biztos nem Szibériában. Ha olyan hely lenne, ahol lenne hó, akkor is olyat választanék, ahol még tűrhetően hideg az időjárás, mert sose bírtam a túlságosan hideget. Egy olyan helyen valószínüleg egy faházban lennék a kandalló mellett. 
 
21. Hogyan hangolódsz a karácsonyra?
Legfőképpen zenékkel és különböző karácsonyi témájú képekkel. 
 
22. Ünnepi babonák: mi az, amit ismersz és betartasz?
Nem ismerem őket, tehát egyiket sem tartom be. 
 
23. Az ünnepi megjelenésem
Nincsen ünnepi megjelenésem, ugyanazokat a ruhákat hordom, amit máskor is hordanék. 
 
24. Dolgok, ami nélkül a karácsony nem karácsony
Család, barátok, karácsonyfa, karácsonyi díszítések, süti, meghitt hangulat, pihenés.
 
25. Hogyan képzeled el az ünnepi menüt?
Igazából minden jöhet és a korábbi kérdésekben is tettem már utalásokat ezzel kapcsolatban. 
 
26. Az én karácsonyom
Az első pár napot a szűk családnak szenteltük. Majd a további napokat a család barátaival töltöttük és pihentünk. Idén valamiért nem nagyon volt karácsonyi hangulatom és ajándékokat se nagyon adtunk egymásnak családon belül, csak a család barátainak.
 
27. Hogyan szoktad átvészelni a telet?
Hát főleg amikor hűvös van, de nem eléggé, hogy havazzon, hanem csak simán fúj a szél és esik, akkor van legkevésbé kedvem kimenni. Ilyenkor inkább itthon maradok és egy pohár meleg ital társaságában sorozatozok, írok és tanulok. Ha pedig legalább havazik és minden fehér, akkor egy fokkal több kedvem lesz mindenhez. Ilyenkor szoktam kimozdulni és rétegesen öltözködni.
 
28. Az év kedvencei (zene, film, sorozat, smink, ruci)
Zene: A Spotify Top 100-at itt találjátok.
Film: Idén nem nagyon néztem jó filmeket, de talán a Five Feet Apart volt az, ami legjobban megmaradt és a Jexi pedig egy olyan volt, amin sokat nevettem. (*vagyis utólag jutott eszembe már 2020. január 3-án, hogy Marvel maratont tartottam, szóval ide sorolnám az MCU filmjeit is) 
Sorozat: (ezeken kívül még van egy pár, de ezek a legfőbbek)
 • The Witcher
 • The Handmaid’s Tale
 • Carnival Row
 • Skam France
 • Stranger Things
 • Siren
 • The Umbrella Academy
 • The OA
 • Deadly Class
29. Az év legjobb és legrosszabb pillanata(i)
Legjobb pillanat: Amikor szeptember elején apáékkal meglátogattuk a bátyámat Skóciában és közösen meglátogattuk Londont is. Illetve hogy sikerült rendezni az egyik legrégebbi barátommal a gondjainkat. Ezen kívül büszke vagyok magamra, hogy nagyjából sikerült leküzdenem az évek óta fennálló érzelmi gondjaimat. 
Legrosszabb pillanat: Amikor rádöbbentem, hogy a barátaim legtöbbjétől eltávolodtam és csak nagyon kevés emberre számíthatok. Illetve hogy idén szinte semmi se sikerült elsőre.
 
30. Meséld el álmaid szilveszterét, majd azt, hogy hogyan fogod valójában tölteni.
Mivel nekem még sose volt ilyen tipikus házibulis szilveszterem, ezért jó lenne ha egyszer a hozzám legközelebb álló emberekkel közösen ünnepelve tudnánk várni a rákövetkező évre. Idén a szüleim tágabb baráti társaságába tartozó családokkal volt egy pár órás összejövetel egy vietnámi étteremben. Miután hazaértem, azután kezdtem el ezen bejegyzés megírását, miközben vártam az éjfél közeledtét. 
 
31. Viszlát 2019, Helló 2020
Hát egy újabb év eltelt és nemsokára átlépünk a következő év(tized)be, ami remélem hogy tényleg egy korszak végét és egy másik kezdetét jelenti majd. 2020-ban szeretnék produktívabb lenni minden téren és ezáltal is boldogabb lenni. Ugyanezt kívánom mindenkinek.
 
(Források: a főkép kereséséhez a Google képkeresőjét használtam)

 

Még nincs hozzászólás.