Wynessa, a menedék
Üdv Vándor!

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always."

 Mindenkiben csata dúl (egyesekben akár háború is), de az már mindenkinek a saját döntése, hogy mennyit mutat meg belőle a külvilágnak. Ahogy az is, hogy hogy birkózik meg vele; egyesek állandóan maguk alatt vannak emiatt, mások egy magabiztosabb és boldogabb maszkot húznak fel.   Jelenleg egy fiatal felnőtt lány menedékében jársz, egy olyan lányéban, akinek a csatából való kiutat az írás és a blogolás jelenti. Régebben folyamatosan csapások értek, melyből a fantáziálás és az írás segített sokat, hogy erőt vegyek magamon és újra felálljak a porból. Volt olyan, hogy nem találtam a helyemet, nem tudtam ki a barátom és ki nem, de már érzem, vannak olyanok, akik lélekben velem vannak és fogják a hátamat, ha el akarnék dőlni.
 Pontosan ezek miatt az okok miatt született meg életem első személyes blogja, ahol rétegről rétegre beleáshatod magad a lelki világomba és lassan meg is ismerhetsz. 

 
Eseménykövető
Friss bejegyzések
2021.01.27. 13:33
2021.01.23. 18:15
2020.10.22. 23:15
Friss hozzászólások
 
Tájékoztató

Nyitás: 2019. 10. 27.
Zárás: Nem tervezett
Bloggerina: Anne D.
Design: Szissz & Linda, Anne edition + Krypteria
Téma: személyes, cikkek, sztorik
Elérhetőségek:

Közösségeim:

Az oldalon található tartalmak a szerkesztő (Anne) szellemi termékét képezik. Tehát másolni tilos. Bármiféle tartalmi (nem szerkezeti) egyezés más oldalakkal a véletlen műve. Ebből az egészből számomra semmilyen anyagi haszon nem származik!

 

 
Legfrissebb vetítés

 
Vándorok
Indulás: 2017-07-14
 

Hall

#6 - Blogchallenge: Márciusi kérdéssorozat

2020.03.23. 19:02, Anne D.
avagy a márciusi blogzaholic kérdéssor

Mint ahogy észrevehettétek az utóbbi időben nem igazán született blogbejegyzés és inkább csak háttérmunkálatok folytak, szóval mielőtt rátérnék a lényegre ezeket összefoglalnám nektek: 
Az első változás, hogy átírtam a bemutatkozásomat a Lady of Wynessa modulban. Aztán egy sorozathaladási naplót is beillesztettem az Érdekességek részbe a megfelelő helyre. 
Ezen kívül a Dear diary... modulban megjelent egy Színfalak mögött szekció, illetve a Vonzótér prológusa is publikálásra került, amit itt érhettek el.
Végül pedig az Allies modult is frissítettem és mostantól az olvasólistám is ugyanúgy kódolt változatban fog megjelenni, mint a sima cserék.
Na de nagyjából ennyi is lenne, szóval térjünk át a lényegre.
 
1. Mi a terved márciusra?
Mivel lassan a hónap vége felé közeledünk, ezért inkább azzal kezdenék, hogy mi történt eddig.
Még február legvégén megint leadtam a jelentkezésem az ESTIEM Budapest BME diákszervezetébe. Viszont amikor március 2-4 között tagjelöltként részt vettem a felvételi folyamaton, akkor kiderült, hogy még mindig nem vagyok elég jó és még van hová fejlődnöm. Tehát amikor a HR alelnök a Felvételi Bizottság nevében értesített, hogy ebben a szemeszterben nem nyertem felvételt és a következőben várják az újrajelentkezésem, akkor valamennyire már számítottam rá. Bár attól még éreztem, hogy most jobban sikerült, mint elsőre és ezért reménykedtem is, de hát mégsem. 
Aztán a rákövetkező héten valamiért nem nagyon volt energiám, ezért csak egy katalógusos tesire mentem be. Illetve megszültem végre a The Magicians sorozatról szóló ajánlómat. 
A hónap hátralévő részét pedig a járvány miatt itthon fogom tölteni. A távoktatáshoz alkalmazkodom, készülődök a projektfeladatomra, írok ide bejegyzéseket, szerepezek és online tartom a kapcsolatot az emberekkel. 
 
2. Hogyan készülsz fel a tavaszra? (Ruhatár, arcápolás, rutinok)
Nem szoktam különösebben készülni rá. Igazából csak annyi, hogy melegebb/jobb idő közeledtével megkeresem a vékonyabb ruháimat. Illetve a nyári cuccokat is lassan feltúrom a szekrény mélyéről, a nagyon vastag kabátokat pedig elrakom a következő téli időszakig.
 
3. Írj magadról 5 furcsa tényt.
 1. Főleg fiatalabb koromban szinte akármikor és akárhol dalra tudtam fakadni. Egyszerűen nem érdekelt, hogy alszanak-e mellettem vagy hogy épp a mosdóban vagyok. Ha rám jött az énekelhetnék, akkor egyszerűen énekeltem, akár napokig ugyanazt. Ezt pedig talán azzal lehet fokozni, amikor egy számnak maximum csak egy versszakát tanultam meg és napokig csak azt a pár sort ismételgettem a családnak. 
 2. Ha otthon gépnél ülök, akkor szinte mindig megy a háttérben a zene. Viszont amikor az utcán vagyok vagy tömegközlekedek, akkor nem szeretek zenét hallgatni, így fülhallgatót se hordok magammal. Maximum egy legalább fél órás vonat úton vagy repülőn hallgatok zenét, ha utazok. 
 3. 6 éves koromban eléggé magányosnak éreztem magam, ezért képzeletbeli barátokat kreáltam magamnak. Most pedig néha amikor fáradt vagyok vagy valami intenzív érzelem ér, akkor elkezdek magamban beszélni ezeknek a képzeletbeli alakoknak. Néha ezekből születnek a történet ötleteim. Paix Terre Univerzum is egy ilyen képzelgés eredménye volt. 
 4. Az előző ponttal kapcsolatos, hogy néha amikor megakadok a történeteim írásában vagy nehézséget okoz egy-egy jelenet elképzelése, akkor a szereplők helyébe képzelem magam és "elszínészkedem" az addigi elképzeléseimet. Ez pedig kívülről ugyanúgy magamban beszélésnek tűnhet. Ezt főleg a zuhany alatt szoktam vagy este az ágyban a plafont bámulva.
 5. Az utóbbi időszakban elkezdtem angolul gondolkodni és van olyan, hogy egy-egy szó csak angolul jut az eszembe. Az előző két pontban említettek is angolul szoktak történni. 
4. Mesélj egy filmről, amit sosem fogsz elfelejteni.
A burok (angolul: The Host) volt életem első kedvenc filmje. Több filmekkel kapcsolatos házi feladatot is erről írtam és még a Blogzaholic interjúban is meséltem róla.
Amikor először láttam, akkor utána rendesen bőgtem a meghatódottságtól. Illetve ahogy az interjúban is megemlítettem ez érte el nálam, hogy különböző társadalomkritikákat fogalmazzak meg a világgal szemben és elkezdtem gondolkodni ilyesfajta komolyabb témákról. Főleg a felesleges aggresszióról és hogy mindig lesznek olyan emberek, akik nem fogják befogadni azokat, akik kicsit mások, mint a többség.
Illetve életem első csókja előtt is ezt a filmet néztük a sráccal.

5. Mi volt a legutóbbi jó cselekedeted?
Mikor felajánlottam anyumnak, hogy beszállok a vacsi főzésébe és apumnak is segítettem különböző dolgokban. Vagy amikor segítettem az egyik ismerősömnek az angol házijában.
 
6. Mutass egy vicces videót, amit utoljára láttál.
 
 
Ezt az egyik messengeres csoportba küldték be, hogy ilyen ha az ember otthonról próbál dolgozni. Viszont mivel az utóbbi időben Jimmy Fallont néztem, ami ebbe a kategóriába is sorolható, ezért például a Water War with Jason Momoa videó volt még, amin sokat nevettem. 
 
7. Mit álmodtál utoljára?
Nem tudom, mert mostanában az ébredés pillanatában mindig elfelejtem őket.
 
8. Nőnap. Mi a véleményed erről a napról?
Szerintem ez egy kifejezetten fontos nap. Azon kívül, hogy mi nők különlegesnek érezhetjük magunkat ezen a napon, a történelem kiemelkedő női alakjairól is ekkor emlékezhetünk meg. Ők kivívták nekünk a jelenlegi jogainkat és hogy elméletben egyenlőnek kezeljenek a férfiakkal. Más nőtársunk pedig nem egyszer bebizonyította, hogy a nők is képesek olyan eredményeket elérni, amit a társadalom csak az "erősebbik" nemből nézett volna ki. 
Viszont ez is ugyanolyan nap, mint a többi. Amit a társadalomból kivált ez a nap, azt jó lenne a többi 364/365-re is megtartani. Még a mai napig vannak olyan problémák, amik abból adódnak, hogy a gyakorlatban a két nem nem egyenrangú és nem kapnak ugyanolyan esélyeket az életben. A szülő is másmilyen neveltetésben részesíti a kislányát, mint a kisfiát. Például mivel a leánygyermeket mindig jobban féltik, ezért bizonyos dolgokat nem engednek meg a lányuknak, de a fiúknak igen. Vagy hogy ha a lány úgy viselkedik, akkor a szülő egyből leordítja a fejét, hogy "Ne csináld, mert ez nem nőies" vagy hogy "A lányoknak jobban kell vigyázniuk magukra, mert ha nem, akkor társadalom lenézi/kibeszéli őket". Ezen kívül tudom, hogy a fiúk ellen is történik ilyesmi, de még a mai napig van olyan, hogy egy lány aki valamilyen erőszak áldozata volt nem mer a rendőrségre fordulni, mert vagy fél a bántalmazójától vagy a rendőrség nem venné komolyan. Vagy hogy ha arról van szó, hogy egy lány nemi erőszak áldozata volt, akkor egyes emberek egyből arra kérdeznek rá, hogy milyen ruha volt rajta és nem lepődnek meg, ha esetleg az a válasz rá, hogy miniszoknyában volt és mély dekoltázzsal ellátott felsőben. Nos erre annyit tudok mondani, hogy a normális ember, akkor sem erőszakol meg másokat, ha egy szál fehérneműben látja az utcán.
Egy minden téren elfogadó, feminista lány véleményét olvashattátok.
 
9. Tudjátok, hogy mikor van a nemzetközi férfi nap? Szoktátok tartani?
Őszintén bevallom, hogy nem tudom. Ebből pedig könnyen kikövetkeztethető, hogy nem is szoktuk tartani.
 
10. Van bakancslistád? Muti.
Itt megtalálhatjátok, de ahogy a listán is meglátszik, nem nagyon szoktam túl részletesen előre tervezni.
 
11. Oszd meg velünk a kedvenc youtubered/instagrammered és meséld el nekünk, miért őt szereted a legjobban.
Nincs kedvencem. Bár az utóbbi időben nagyon sok Dezső Bence és Markó Rebeka videókat néztem, főleg azokat amelyekben közösen szerepelnek. Ezen kívül a hormonmentes csatornát is ajánlom, mert nagyon sok érdekes videót találtam ott a reprodukciós egészségggel kapcsolatban. Illetve ha valakit érdekel az LGBTQIA+ téma, akkor Pusztai Olivér témával kapcsolatos videóit tudom ajánlani. Elég értelmesen elmagyarázta ennek a viszonylag kényes témakörnek a részleteit és én is többet tudtam meg róla.
 
12. Kommentelj 5 követődhöz/kedvencedhez, hogy tudják, hogy figyelsz rájuk/szereted őket.
Ehhez majd a későbbiekben visszatérek és majd pótlom.
 
13. Mutass egy egyszerű receptet, ha van ilyen posztod, azt is belinkelheted.
Ezt még soha nem készítettem el, de hirtelen ez jutott az eszembe. Egy ismerősömnél láttam és szóban elmondta, hogy ő hogy készítette el. Nekem pedig kifejezetten ízlett. 
Babapiskótás krémes (ismerősöm csak így hívja: "krémes por")
 • 1 tasak krémes krémpor
 • 1 liter tej
 • babapiskóta

1. Kevés tejbe beleforgatjuk a babapiskótákat, és egy jénai tál aljára pakolunk egy sort. 

2. Kikeverjük a krémes krémport a megadott leírás szerint (de lehet több tejjel is), majd teszünk egy réteget a babapiskótára. Aztán erre még egy réteg babapiskótát és krémet, majd így tovább, amíg el nem fogy a krém. Arra ügyeljünk, hogy krém legyen a legfelső réteg.

3. Tegyük a hűtőbe (vagy legalábbis egy hűvös helyiségbe), egy óra múlva tálalható

 
14. Mi/Ki az, ami motivál?
Jelen pillanatban nem igazán érzem magam motiváltnak, de általában magamat szoktam motiválni az elért célt magam elé képzelve, esetleg egy to-do listát pipálgatva. Meg ha valamin eléggé kattogok és a fejembe veszem, akkor az eléggé tud motiválni ahhoz, hogy véghez is vigyem. Illetve a különböző közösségek, mint például a Blogzaholic és a MIK is tud motiválni. 
 
15. Március 15: Mesélj a Ti/városotok hagyományairól ezzel a nappal kapcsolatban.
Általában Budapesten ilyenkor vagy pár nappal előtte/utána ingyenesen meg lehet látogatni a Parlamentet és ott különböző kiállításokat is szerveznek. Ezen kívül még egy pár helyen - például a Budai Várban - ingyenes családi programokat szerveznek. 
A családdal pedig néha el is szoktunk járni ezekre a programokra vagy a szüleim baráti társaságában lévő családokkal elutazunk egy vidéki programra. Viszont most a vírus miatt egyik se volt opció.
 
16. #throwback2019 - egy kép, egy emlék
Amikor 2019. szeptember 4-én voltam Edinburgh-ben. 
 
Akkor voltam a családdal először az Egyesült Királyságban. Alapból Glasgowban béreltünk lakást  szeptember 2-től, amolyan airbnb módban és miután végignéztük a várost, akkor 4-én felszálltünk a vonatra és egy nap alatt végigjártuk Edinburgh városát is. Másnap már át is repültünk Londonba, ahonnan 8-a délután már repültünk is vissza Budapestre.
Ha végre szétválogattam a képeimet, akkor lehet a későbbiekben majd csöpögtetem az ott készülteket az instámra, amolyan throwback sorozatként.
 
17. Gyűjtesz valamit? Mesélj róla.
Nem gyűjtök semmit.
 
18. Hogyan írnád le a stílusod?
Semmi extra. Tavasszal és összel farmer, sportosabb cipővel, rövid- vagy hosszú ujjú felsővel és esetleg pulcsival. Télen ez vastag kabáttal, kockás sállal és kötött sapkával egészül ki és bakancs/bokacsizma van rajtam. Nyáron pedig rövid ujjú pólót viselek farmerral vagy shorttal vagy szoknyával. Ha pedig nem egyetemre megyek, hanem például barátokkal találkozok, akkor van, hogy egyberuha van rajtam. (fent található egy kép egy hűvösebb őszi öltözékemre)
Nem tartom magam nagyon "lányos" lánynak és sminkelni se nagyon szoktam. Maximum egy buliba vagy egyéb fancy eseményre használok vörös rúzst, de csak ennyi. Vagyis van hogy megjön a kedvem és körömlakkot is használok, de van amikor ezt is zavarónak érzem. 
 
19. Kedvenc zenéd/filmed/sorozatod az év első negyedéből? (Csak egyet mutass mindegyikből)
Zene: Nos nehéz volt csak egyet kiemelni, de talán Nathan Wagner - Light
Film: Végre megnéztem a Dirty Grandpa filmet és nekem nagyon tetszett. Sokat nevettem rajta.
Sorozat: Altered Carbon, bár amikor néztem, akkor már alig emlékeztem arra, hogy mi történt az első évadban és a wiki oldalán kellett utánajárnom ha valami nem volt világos.
 
20. Ha bármit kipróbálhatnál az életben, a világban, mi lenne az?
Ha megtalálnák a hosszú élet titkát vagy az öregedés lassításának módját és az űrhajók is olyan fejlettek lennének, mint a sci-fi filmekben/sorozatokban, akkor szívesen beutaznám a Világűrt és különböző galaxisokat látogatnék meg. 
Viszont most még nem tartunk ott, ezért szerintem szívesen úsznék barátságos vizi/tengeri állatokkal. (ezt most úgy mondom, hogy nem tudok úszni :D)
 
21. Hogyan látod magad 10 év múlva?
Csak a Blogzaholic interjúban adott válaszomat tudom idézni: 
Hát az a 10 év így elsőre egész messzinek tűnik és annyi idő alatt akármi történhet, amiknek hatására változhat a jelenlegi elképzelésem. 
Nos az elképzeléseim hasonlóak G. Eszteréihez. Akkor én is 29 leszek, szóval jó lenne, ha akkor már házas lennék és lassan jönne az első gyerek (vagy esetleg addigra már megszületne). Karrier szempontból addigra már rég meglesz a mesteres diplomám is és lévén, hogy most másodéves gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgató vagyok, valószínüleg ezen a területen is fogok elhelyezkedni egy vállalatnál. A blog és a hobbijaim szempontjából pedig remélem, hogy addigra eljutok legalább a Vonzótér feléig és a YouTube csatornámra is több tartalom kerülne fel, mint most.
22. 5 zene a 2000-es évekből, ami még ma is megállja a helyét nálad
 1. Linkin Park - In the End [ Érdekel ] - 2001
 2. Linkin Park - Numb [ Érdekel ] - 2003
 3. Linkin Park - What I've Done [ Érdekel ] - 2007
 4. Timbaland - Apologize ft. OneRepublic [ Érdekel ] - 2007
 5. Coldplay - Viva La Vida [ Érdekel ] - 2008
23. Melyik a kedvenc időjárási jelenséged és miért?
Igazából nincs ilyen, de ha választani kéne talán a szivárvány lenne, mert az olyan szép. De amúgy meg a jó napos időt szeretem, egyszerűen felemelő, amikor besüt a Nap egy világos falú szobába és szinte úgy érzed magad tőle, mintha a Mennyországban lennél, mivel minden fehér és világos. 
 
24. Hogyan látod a Földet 50-100 év múlva?
Erre inkább nem válaszolok, mert amikor ebbe belegondolok, akkor irreálisan disztópikus képet látok magam előtt. 
 
25. Ki a kedvenc sportolód?
Mivel nem követek sportolókat, ezért kedvencem sincsen. Talán 10 éve Lionel Messit mondtam volna a bátyám miatt is, de amúgy meg most már nincs. 
 
26. Mutass egy dolgot, amit az évben vettél és imádod. Meséld el miért.
Nincs ilyen
 
27. 5 blogger, akit követek/szeretek/ismerek
A környezetemben sajnos nem sokan blogolnak, tehát csak a követek kategóriából tudok mondani. 
 1. Kathryne (Morning coffee with Kathryne): Rá már régebben is felfigyeltem, még mielőtt én is újra csatlakoztam volna a bloggerek világába. Bár akkor még nem nagyon volt időm/kedvem beleolvasni, tehát csak mostanában kezdtem felzárkózni a munkásságával kapcsolatban. 
 2. A Blogzaholic csoport által találtam rád is Ninaa és azóta követem a munkásságod a from Ninaa blogon, a The 100 oldalon és a Design Garage oldalra is betekintettem. (nyugodtan szólj, ha valami még elkerülte a figyelmem 
 3. Nina (Ambivalentina): Rá akkor figyeltem fel, amikor kirakta a BME VIK bejegyzést. Először azért akartam követni, mert hát ő is BME-s, de ahogy végigfutottam az oldalt, eldöntöttem magamban, hogy ha lesz időm, akkor nála is visszaolvasok és mostantól követni fogom a munkásságát.
 4. Brigi (C'est la brigiis): Nina cseréi között találtam rá és nála is egyből a BME-s dolog szúrt szemet. Viszont nála hatványozottan, mert mint kiderült, ő pont most volt nálunk a GTK-n gólya. Mivel csak a napokban kezdtem komolyabban követni, ezért még nem nagyon volt alkalmam részletesebben visszaolvasni, de mostantól követni fogom.
 5. Abeth (Arctalan): Rá is igazából ugyanaz vonatkozik, mint Kathryne-re. Már régebben felfigyeltem, de akkor még nem vettem rá magam, hogy beleolvassak. Most pedig hogy a MIK-ben és a blogzaholicban is együtt vagyunk tagok, úgy éreztem, hogy érdemes lenne már felzárkóznom. Még nem olvastam el mindent, de az irományai már fent vannak az olvasnivalóim között. 

+1: Bár jelenleg ő nem aktív - valószínüleg mert idén lesz érettségije és aktívan készül rá -, amikor elindította a blogját Nórit is követtem. Vele körülbelül 2016 környékén futottam össze egy messengeres/facebookos szerepjáték keretein belül. Azóta a Szuperhős akadémia FRPG oldalt is együtt vittük és nagyon sokáig a közeli barátnőim sorát bővítette. Egyszer sikerült is találkoznunk személyesen, de amióta törölte/inaktiválta magát Facebookról egyáltalán nem beszéltünk és el is távolodtunk egymástól. 
+2: Fogalmam sincs, hogy Niki blogja még mennyire aktív, de őt instán és Wattpadon is követem. Ezen kivül egy messengeres csoportban is gyakran beszélek és szerepezek vele, szóval lassan már a közeli barátnőim körébe is kerülhet. 

28. #photoofthemonth
A hónapban sajnos nem készült semmi ilyesmi kép
 
29. Hogyan készülsz a húsvétra? Szereted? Tartjátok az ünnepet?
Nem szoktam készülni rá és már évek óta nem is igazán tartjuk. Előtte is csak annyiból állt, hogy ajándékokat és sok-sok csokinyuszit és csokitojást kaptam. Ha meglátogattuk a volt bébiszitterem családját, akkor ehettünk tipikus húsvéti kajákat, de amúgy nem. Így semlegesen állok hozzá az egészhez.
 
30. Mutasd meg miket vásároltál márciusban.
Az alapvető dolgokon (élelmiszer, bérlet) kívül nem (nagyon) vettem semmit.
 
31. Értékeld 2020 negyed évét.
Bár év elején beütött a melankólia és a rosszabb kedv, mostanában kezdem jobban érezni magam és lassan a motivációmat is visszanyerem a különböző feladataimhoz és kötelezettségeimhez. Ebben az első negyedévben nem igazán voltam produktív - se egyetem, se blog, se egyéb aktivitás szintjén -, de már érzem, hogy a következő időszakra kezdek visszatérni. 
Január gyorsan lement a vizsgaidőszakkal és egy jó barátommal való találkozókkal.
Február pedig az egyetemi előadásokra bejárással és szintén a találkozókkal, illetve az ESTIEM Café eseménnyel és jelentkezéssel telt.
Márciusban pedig berobbant a koronavírus, ami eleinte kifejezetten irritált, hogy mindenki erről beszélt. Most pedig hogy távoktatás van, valamennyire örölük is neki, hiszen így simán lehetek "több helyen egyszerre" és a tanulások közepedte tudok a hobbijaimmal is többet foglalkozni. 
Így összességében bár az év elején elindultam a lejtőn lefelé, mostanában kevésbé lett meredek és nemsokára el is indulok felfelé. 
 
(Források: a nem saját képek kereséséhez a Google képkeresőjét használtam)
 
Na ennyi lett volna ez a jó hosszú bejegyzés, majd remélhetőleg még a héten várlak titeket vissza egy újabb cikkel. Addig is ha megjön a kedvetek a kérdéssor kitöltésére, akkor annak én is és szerintem a Blogzaholic szerkesztősége is örülni fog.  (az ezzel kapcsolatos linkeket nyugodtan küldhetitek a komment szekcióba vagy ha gondoljátok, akkor a Blogzaholic közösségbe is nyugodtan csatlakozhattok)
 
 
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.