Wynessa, a menedék
Üdv Vándor!

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always."

 Mindenkiben csata dúl (egyesekben akár háború is), de az már mindenkinek a saját döntése, hogy mennyit mutat meg belőle a külvilágnak. Ahogy az is, hogy hogy birkózik meg vele; egyesek állandóan maguk alatt vannak emiatt, mások egy magabiztosabb és boldogabb maszkot húznak fel.   Jelenleg egy fiatal felnőtt lány menedékében jársz, egy olyan lányéban, akinek a csatából való kiutat az írás és a blogolás jelenti. Régebben folyamatosan csapások értek, melyből a fantáziálás és az írás segített sokat, hogy erőt vegyek magamon és újra felálljak a porból. Volt olyan, hogy nem találtam a helyemet, nem tudtam ki a barátom és ki nem, de már érzem, vannak olyanok, akik lélekben velem vannak és fogják a hátamat, ha el akarnék dőlni.
 Pontosan ezek miatt az okok miatt született meg életem első személyes blogja, ahol rétegről rétegre beleáshatod magad a lelki világomba és lassan meg is ismerhetsz. 

 
Eseménykövető
Friss bejegyzések
2021.01.27. 13:33
2021.01.23. 18:15
2020.10.22. 23:15
Friss hozzászólások
 
Tájékoztató

Nyitás: 2019. 10. 27.
Zárás: Nem tervezett
Bloggerina: Anne D.
Design: Szissz & Linda, Anne edition + Krypteria
Téma: személyes, cikkek, sztorik
Elérhetőségek:

Közösségeim:

Az oldalon található tartalmak a szerkesztő (Anne) szellemi termékét képezik. Tehát másolni tilos. Bármiféle tartalmi (nem szerkezeti) egyezés más oldalakkal a véletlen műve. Ebből az egészből számomra semmilyen anyagi haszon nem származik!

 

 
Legfrissebb vetítés

 
Vándorok
Indulás: 2017-07-14
 

Hall

#7 - Újjászületés

2020.07.01. 23:15, Anne D.
avagy tervek a szünet után

Sziasztok!
 
Először üdvözlök újra mindenkit errefelé, aki visszatalált ide vagy esetleg csak most fedezte fel a blogot. 
Nos úgy alakult, hogy több mint 3 hónapja nem volt nagy aktivitás a blogon, mert a betervezett szünetem hosszabb lett, mint ahogy eredetileg terveztem. Alapból azért raktam szünetre a blogot, mert a projektfeladatom teljesen lekötötte a figyelmem, de miután végeztem vele, már jött is a nyakamba a vizsgaidőszak. Az utolsó vizsgámmal csak tegnapelőtt végeztem és egy kis pihenés után neki is álltam rendbe tenni a blogos dolgaimat. 
Ebben a bejegyzésben röviden arról fogok beszélni, hogy mik történtek velem az elmúlt pár hónapban, majd a bloggal kapcsolatos terveimet is fogom egy kicsit ismertetni veletek. 
 
 

Mi történt a szünet alatt?

Az egyszerűség kedvéért hónapokra bontva fogom kifejteni az eseményeket. Viszont szerintem azt általánosságban kijelenthetem, hogy mindhárom hónapban leginkább itthon voltam és szerintem március óta nem is voltam kint az utcán (a korona miatt kerültem az embereket, a család kérésére).

Április: Ennek a hónapnak az eleje leginkább pihenéssel, a távoktatás kiismerésével és barátokkal való chatelésekkel/(videó)hívásokkal és sorozatozással telt el. Majd a hónap végén nekiálltam a Projektfeladatom írásának, ami az online platformok magánszabályozásának jogi környezetéről szólt (Üzleti jog témacsoportba kerültem).

Május: Ebben a hónapban az a kellemetlen dolog történt, hogy a pihenés, barátokkal való csevegés és sorozatozás mellett, csak a Projektfeladatom írásával foglalkoztam. Szóval a többi tárgyaimról konkrétan el is feledkeztem és csak hagytam gyűlni a tananyagot, amit a júniusi énem eléggé megbánt. Mivel ekkor éreztem, hogy nem tudnék a bloggal foglalkozni, ekkor hirdettem ki hivatalosan is a szünetet, akkor még azt gondolva, hogy júniusban már vissza tudok térni a vizsgaidőszakkal párhuzamosan. 

Június: A hónap elején szembesültem azzal, hogy a projektfeladatot még meg kell védenem és a vizsgáim tananyagának mennyiségével is akkor kerültem szembe, így úgy láttam jónak, ha csak most térek vissza. Szóval Microsoft Teamsben megvédtem a Projektfeladatom és a hónap hátralévő felében sikeresen teljesítettem 4 vizsgát, de erről még egy későbbi posztban még beszélni fogok. Illetve ebben a hónapban kezdtem el egyre kevesebbet sorozatozni, a szemfülesek, akik ránéztek a sorozatkövetőre, azok ezt észre is vehették. 

Mit lehet tudni a blog jövőjéről?

Egyelőre úgy néz ki a helyzet, hogy a nyári szünet alatt - azaz az elkövetkezendő két hónapban - fogok biztos aktív lenni. Viszont utána, amint visszacsöppenek az egyetemre, ne lepődjetek meg ha egyre rendszertelenebb leszek. Olyan is előfordulhat majd, hogy annyira nem mutatok életjelet az oldalon, hogy úgy tűnhet, hogy behalt. Erről viszont szó sincs, nem szándékozok teljesen felszívódni vagy bezárni az oldalt, csupán van olyan, hogy kell a szünet és nem tudok rendszeresen frisset hozni. Addig is szeretném veletek ismertetni, hogy mit várhattok tőlem a jövőben, így egy nagyobb szünet után.

Blogbejegyzések terén nem nagyon lesz nagy változás. Továbbra is kikerülnek majd az esetleges blogzaholicos tartalmak, a különböző tagek és ajánlók. Ezen kívül szeretnék még majd több személyesebb és/vagy véleménykifejtős cikket hozni, meg igazából bármi mást, ami kikivánkozik belőlem. Erről igazából csak ennyit szerettem volna írni, mert nem is kell túlragozni. 

A történetírásról ezzel szemben többet tudok beszélni. Jelenleg egy nagyobb és egy kisebb projekten dolgozom, amikkel a szemfülesek már korábban is találkozhattak a blogon.
A nagyobb projekt az a PaliFreaks lesz, ami egy körülbelül 88-89 fejezetesre tervezett urban fantasy regény lesz. A történet világával már nagyon régóta foglalkoztam és valójában két egymástól független történetötletet gyúrtam össze benne. Egyrészről egy pár lánnyal közösen tervezett történetből - a Vonzótérből - indul ki (csak sose lett rendesen megírva), másrészről a Paix Terre nevű szerepjátékom spinoffja, ami a régebben írt Az emlékek útján című történetemmel azonos világban játszódik. Egészen a pontosan a PaliFreaks 22. fejezetének az idővonala és ezzel együtt a történetszála találkozik majd Az emlékek útjának tervezett régi befejező részekkel. 
A kisebb projekt pedig a Depresszió hangjai, ami egy 9 fejezetes songfic miniregény lesz. A történet több mentális egészséggel és párkapcsolattal kapcsolatos témát fel fog dolgozni. Ilyen például a depresszió, a toxikus kapcsolatok és a toxikus férfiasság. Így az erre érzékeny olvasóimat majd minden egyes olyan rész elején figyelmeztetni fogom. 
Miután végeztem ezekkel a projektekkel, további két nagyobb projektet is beterveztem magamnak. Az egyik a Gemini, ami a PaliFreaks spinoffja lesz és gyakorlatilag Az emlékek útján szereplőgárdáját helyezi majd középpontba a PaliFreaks utolsó fejezetének idővonali helye után másfél évtizeddel. A másik projekt pedig a Delco Krónikák lenne, ami egy 32. században, egy kitalált galaxisban játszódó sci-fi lenne, amit a Gemini után vagy közben írnék. Mind a Gemini, mind a Delco Krónikák esetében még a tervezési fázis legelején tartok. 
Ezekkel a nagyobb projektekkel párhuzamosan pedig továbbra is számíthattok majd a Short stories kötet bővülésére, amik egymástól nem feltétlenül függő, különböző témájú novellák lesznek. 

(Források: a főkép kereséséhez a Google képkeresőjét vagy egy stockfotós oldalt használtam)

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.