Wynessa, a menedék
Üdv Vándor!

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always."

 Mindenkiben csata dúl (egyesekben akár háború is), de az már mindenkinek a saját döntése, hogy mennyit mutat meg belőle a külvilágnak. Ahogy az is, hogy hogy birkózik meg vele; egyesek állandóan maguk alatt vannak emiatt, mások egy magabiztosabb és boldogabb maszkot húznak fel.   Jelenleg egy fiatal felnőtt lány menedékében jársz, egy olyan lányéban, akinek a csatából való kiutat az írás és a blogolás jelenti. Régebben folyamatosan csapások értek, melyből a fantáziálás és az írás segített sokat, hogy erőt vegyek magamon és újra felálljak a porból. Volt olyan, hogy nem találtam a helyemet, nem tudtam ki a barátom és ki nem, de már érzem, vannak olyanok, akik lélekben velem vannak és fogják a hátamat, ha el akarnék dőlni.
 Pontosan ezek miatt az okok miatt született meg életem első személyes blogja, ahol rétegről rétegre beleáshatod magad a lelki világomba és lassan meg is ismerhetsz. 

 
Eseménykövető
Friss bejegyzések
2021.01.27. 13:33
2021.01.23. 18:15
2020.10.22. 23:15
Friss hozzászólások
 
Tájékoztató

Nyitás: 2019. 10. 27.
Zárás: Nem tervezett
Bloggerina: Anne D.
Design: Szissz & Linda, Anne edition + Krypteria
Téma: személyes, cikkek, sztorik
Elérhetőségek:

Közösségeim:

Az oldalon található tartalmak a szerkesztő (Anne) szellemi termékét képezik. Tehát másolni tilos. Bármiféle tartalmi (nem szerkezeti) egyezés más oldalakkal a véletlen műve. Ebből az egészből számomra semmilyen anyagi haszon nem származik!

 

 
Legfrissebb vetítés

 
Vándorok
Indulás: 2017-07-14
 

Hall

#9 - Én és a G-Portál

2020.10.22. 23:15, Anne D.
avagy véleményem a platformról, amin épp blogolok

Sziasztok!
 
Még amikor még a Siren sorozatajánlóval foglalkoztam, akkor láttam Klaudinál ezt a nosztalgikusnak számító témát, majd eljutottam Ninaa bejegyzéséhez is.
A posztjaikat olvasva, én is felkerültem a nosztalgiavonatra és úgy döntöttem, hogy én is megosztom a G-Portállal közös kalandjaimat. Továbbá úgy gondoltam, hogy érdekes lehet ezt a témát egy olyan bloggertől is hallani, aki még itt munkálkodik, hiszen már mind a két lány egy régi emlékként tekint vissza a GP-n töltött időszakukra. 
 

Közös élmények (bár erről röviden már írtam a legelső bejegyzésben)

Bár a G-Portál akkor indult el, amikor még 3 éves voltam, csak 13-14 évesen találkoztam vele először.
Mint minden, ez a történet is Miharu Csábításból Jeles csoportjával indult. Emlékszem, hogy általános iskolában voltam hetedikes, amikor az akkori baráti társaságom ajánlotta a játékot és amikor már egy ideje játszottam rajta, rövidesen a csoportba is csatlakoztam. Utána nem telt sokba, hogy felfedezzem a képes mappákat, azon belül is "HM - Blogok, történetek hirdetése" mappán akadt meg a szemem, ahol legfőképpen CSJ-s fanfic blogokat raktak fel a tagok. A legtöbb blogspotos felületen volt, de a lényeg, hogy volt köztük néhány G-Portálos blog is. Bevallom akkoriban mivel inkább blogspotos oldalakat preferáltam a mobilos nézet miatt (mivel leginkább ott szeretek olvasni) és a szebb dizik miatt, egyáltalán nem kedveltem a GP-t, sőt volt hogy csak azért nem néztem bele egy blogba, mert az itt volt ezen a platformon.
Ez végül akkor változott meg, amikor rászántam magam arra, hogy a Cruel Island nevű egy régi itteni szerepjátékra regisztráljak. Akkoriban ismerkedtem ténylegesen is a felület funkcióival és láttam be, hogy több lehetőség rejlik itt, mint például blogspoton. Talán, hogy jobban kiismerjem a felületet és valamilyen formában megvalósítsam egy régebb óta érlelődő történet ötletemet, 2015. februárjában létrehoztam az első szerepes oldalamat, ami a Paix Terre nevet viselte (ennek az egyik spinoffja lesz majd a PaliFreaks történetem). Mikor annyira megszerettem ezt a felületet, hogy már nem voltam képes blogspotos oldalt vezetni, megnyitottam itt a The Stories of Anne blogomat, ami az első blogom volt. Minden addigi történeteimet arra a blogra költöztettem, és a saját blogspotos blogjaimat vagy csak úgy ott hagytam, vagy töröltem. Utána maximum akkor voltam hajlandó visszatérni a blogspotra, ha olyanokkal dolgoztam együtt, akiknek az a felület tetszett. 
Azóta rengeteg GP-s szerepen megfordultam már, például Psycho Break (ez össze-vissza lett közben alakítva), Magnolia Valley, HaseSweet Paradise (ez is kicsit át lett alakítva), Angelov, Noxhollow, Reaver Grove, Amisit Verum és még sok másik. 
Miközben a szerep mellett rövid ideig blogoltam is, a GP-s dizikódokat is kiismertem. Az utóbbiban a Paix Terre oldalon is kreditelt Dean nevű tag indított el az utamon. Miután bevállalta, hogy dizit csinál az oldalra - már fogalmam sincs miért, mert nem is játszott az oldalon -, és fel is rakta az oldalra, volt egy kis időm jobban szemügyre venni, hogy melyik kód mire való. Először csak a színkódokkal szórakoztam, aztán később amikor már tudtam, hogy melyik rész mire való, több előre megírt kódot raktam össze. Aztán amikor a W3Schools oldalra rátaláltam és ott is tanulmányoztam a kódokat, egyre gyakrabban fordult elő, hogy csak az oldal alapján magamtól írjak hozzá a kódokhoz részleteket. Most pedig eljutottam oda, hogy kicsit át tudtam kódolni a blognak a dizijét ez alapján és a következő lépés pedig az lesz, hogy én rakjam össze manuálisan a teljes dizit, azaz hogy én gépeljem be, teljesen személyre szabva. 
Amikor egy éve megnyitottam ezt a virtuális menedékként szolgáló blogom, akkor a nevéhez hűen mindenképpen olyan felületet szerettem volna neki, amit jól ismerek és ahol otthon tudom érezni magam. Mivel blogspotra semmiképpen se szerettem volna visszamenni, ezért csak a GP jöhetett szóba, amit nem is bántam meg, mert úgy érzem, hogy itt ezen a felületen megtaláltam a helyem. Továbbá a platformmal kapcsolatos kb. 5-6 éves tapasztalatomra is büszke vagyok és remélem a pozitív érzéseim a jövőben se fognak változni és a lehető legtöbbet ki tudom hozni a blogomból is.


Véleményem a platformról

Összességében pozitív érzéseim vannak a felületről, hiszen ennyi év alatt egy virtuális otthonná váltak az ezen a felületen vezetett oldalaim, melyeket szinte már régi ismerősként üdvözlök. Ennek ellenére pontokba szedve részletezném is a gondolataimat: 

Technikai háttér: Mint ahogy Ninaa is leírta, én is egyet tudok érteni, hogy az évek során kicsit elavult lett ez a weboldal készítő portál, viszont mivel sose voltak különösebb ambícióim a bloggal (értem én ezalatt, hogy nem fogom bevételszerzésre használni), így számomra épp elég egy virtuális kuckóhoz, ahol szabadon publikálhatom a gondolataim. Bár az oldal funkciói az elmúlt 6 év alatt szinte semmit sem változtak/fejlődtek (maximum annyi, hogy kreditet már nem lehet SMS-sel és helyét felváltotta a Barion feltöltés), én úgy vagyok ezzel, hogy modern problémák modern megoldásokat követelnek. Tehát ha hiányolok egy funkciót, ami fontos lenne az oldal számára, akkor keresek külső szolgáltatók közül alternatívákat, hogy mivel lehet pótolni ezeket. Tehát ha egy oldalon fontos lenne, hogy a felhasználók tudjanak egymásnak hosszabban írni, akkor például létrehoznék az oldal számára egy Discord szervert vagy egy Google Hangouts csoportot vagy bármi ilyesmit. Továbbá eleinte hiányoltam itt a blogspoton használatos feliratkozás funkciót, de rájöttem, hogy ha valaki követi az oldal közösségi felületeit, akkor ugyanúgy tud értesülni a friss tartalmakról (meg amúgy a bal oldalon lent is van egy feliratkozás rész, csak gondolom azért nem használjátok, mert email címet kell megadni és oda küldené mindig az értesítőket, de azért kint hagytam). Közben pedig egy designkódolásban jártas, innovatív gondolkozású G-Portálos ismerősöm (Rusty Bunch szerep adminja) munkásságából és más felületek designstílusaiból inspirálódva, én is mindig igyekszek kitalálni olyan megoldásokat ide design terén, amivel egy kis újat mutathatok, hogy még ha a felület elavult is, külsőre ne tűnjön annak. 

Közösség: Mikor ide csöppentem, akkor itt még rendesen folyt az élet, bár akkor csak a szerepes oldalakkal foglalkoztam. Több aktív oldal volt és folyamatosan nyíltak újak, új és visszatérő ötletekkel. Még ha volt is több azonos témájú (pl. Harry Potter) oldal, mindegyiknek volt egy valamennyire aktív közössége. Előfordult minden a tagok között: röhögögörcsök sorozatától, a veszekedéseken és drámákon át az emlékezetes közös alkotásokig. Az elmúlt néhány évben viszont egyre többen hagyták el ezt a platformot. Egyesek egyszerűen kinőttek az itteni munkásságukból, mások jobb platformot találtak, de előfordulhatott az is, hogy a közössége húzta máshova vagy az épp maradó emberekkel nem volt annyira jóban és nem volt senki, aki itt tartotta volna. Bár többször zavar most ez a kihaltság és napról napra egyre csökkenő választék, tetszik, hogy a megmaradó G-Portálos ismerőseimmel és nemrégiben csatlakozó újoncokkal többnyire családias hangulatot tudtunk létrehozni. Továbbá ahogy Karma (Rusty admin) és Dalma esetében is megfigyeltem, hogy talán a kevés aktivitás miatt egy összetartóbb közösség alakult ki, hogy most már nincs az oldalak között a portállista helyezésért való versengés (szerepes körökre gondolok, abban vagyok inkább jártas) és egyszerűen örülünk, ha még egy gportálos arcba botlunk bele és ha arról van szó, akkor örömmel is támogatjuk a munkásságukat. Mármint ez utóbbi emberfüggő, de én ezt a tendenciát vettem észre. 

G-Portál Team: Nos ez az a szempont az, amiről nem tudok sokat mondani, hiszen nem gyakran szorultam a felület mögött lévő emberek segítségére. Ha jól nézem, akkor például a webmesterrel is csak akkor kommunikáltam, amikor a G-Portál História oldalon volt olyan játék, amiben részt vettem vagy amikor valaki úgy döntött, hogy 96%-ban lemásolja egy ismerősöm oldalát és bejelentettük neki vagy amikor elkezdtek jelentkezni a problémák a GP bannersávval. Viszont a kevés interakció ellenére nekem is szimptikus (volt) a csapat a Históriából is ítélve és egyet tudok érteni azokkal, amiket Klaudi és Ninaa leírt róluk. 

 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor ne felejtsetek el nyomot hagyni magatok után és bekövetni a közösségi platformjaimon sem, hogy ne maradjatok le a frissítésekről.

A következőkben érdekesebb, aktuálisabb és érzékenyebb és/vagy megosztóbb témákról is lesz szó a blogon, ami már a hamarosan napirendre kerülő két novellámmal fog elindulni. 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2020.10.25. 14:07
Ninaa

Jajj de jó, hogy te is írtál erről egy bejegyzést. Klaudi is biztos örül neki, hogy folytatódik a kis nosztalgiakör. Én is csak bólogatni tudtam, egyetértek veled szinte mindenben. Bár a bannersáv eltűntetésével óvatosan, az egy bevételi forrás a GP-nek, haragszanak érte, ha kóddal van eltűntetve. 

Nem tudom meddig fog még élni a G-Portál oldala, most is a halál árnyékában lehet, így azt tanácsolom, hogy ha nem akarod, hogy elvesszenek az ide feltöltött bejegyzéseid, csinálj blőlük másolatot.

Egyébként, amikor G-Portálra jövök, mindig visszahúz a szívem, de egyszerűen már nem bírok itt megmaradni. Sajnálom, hogy ennyire más lett, vagyis inkább azt, hogy a süllyesztőbe megy lefelé. Imádtam itt lenni :( 

Viszont az itt lévő lapok többségét még látogatom ^^. Szóval, akik kitartanak, mindent bele, de legyen egy másolatuk, nehogy összedőljön a kártyavár.

Puszi,
Ninaa


Válasz:

Igen, Klaudi is örült neki és szerinte nagyon jó bejegyzés lett, szóval meg is osztotta ő is az insta sztorijában.
A bannersávval és a másolat készítéssel kapcsolatos tippet pedig köszi, mostantól figyelek majd ezekre. Előbbit amúgy is csak ideiglenes megoldásként szerettem volna, csak hirtelen zavart hogy a felső fekete bannersáv vagy így jön lefelé a görgetéssel vagy belelóg a fejlécbe és akkor nem igazán tudtam beleásni magam a problémába. A másolatot pedig eddig is csináltam a történetrészek terén (mert a Wattpad se híres a stabilitásról), de akkor a többi blogos tartalmat is másolgatni fogom. ^^ 

Idézet
2020.10.23. 16:00
Dalma

Szia! 

Hát nagyon sok dolognál bólogattam, miközben olvastam. Most azon gondolkozok, én is írok egy ilyen g-portál nosztalgia bejegyzést majd. Bár amit itt megjegyeznék, hogy technikailag szerintem kezd romolni is már... pl. nem tudom, csak nálam-e, de már a youtube videókat sem tudom normálisan beágyazni, mint néhány hónapja még sikerült. Csak forráskódban mutatja, amúgy ha a szerkesztői nézetre kattintok, nem xD és bazira zavar...

Dalma


Válasz:

Hali Dalma! 

Ha írsz erről te is, azt is örömmel olvasom majd ^^
Ezt a technikai romlást bár nem gyakran, alkalmanként én is tapasztalom. A youtube videók beágyazásával nekem nincs problémám, nekem rendesen mutatja a körvonalat a piros IFRAME felirattal a közepén. Vagy ha nem is jelenik meg ez, akkor legalább a helyét kihagyja, tehát van ott egy nagy üres fehér tér. Szóval ha nálad ez nem jelenik meg, akkor vagy az oldaladon tényleg van gp-s technikai probléma, a böngésződdel van valami vagy az oldal kódolásával van valami gebasz. Nekem a youtube videók kapcsán csak az a probléma merül fel néha, hogy ugye SA főoldalán van egy videó és néha nekem felcserélődik a chattel. Tehát a chat kerül a zene helyére a főoldali bejegyzésbe és a youtube videó a chat helyére. 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások